Reklama
 
Blog | Jakub Procházka

Co jste dosud nevěděli o Karlovi

Přestože jsou prezidentští kandidáti denně v televizi a tisku, je mnoho skutečností, které byly dosud utajovány. Dnes se podíváme na Karla. Víte například,  že kníže je praktikující Zoroastrián? Že Kryl i Nohavica skládali své písně na jeho objednávku? Že jeho korunovace byla předpovězena, že má v záloze desítky miliónů unikátních voličů z východu, nebo jaké je jeho tajemství popularity u mladých lidí? To a mnoho dalšího jsem pro vás vypátral, neboť profesionální média se této náročné investigativní práci vůbec nevěnují.

Finále prezidentských voleb máme za dveřmi a jelikož se jedná o volbu přímou, není divu, že kdekdo využívá možnosti svého kandidáta veřejně podpořit. Činí tak známé osobnosti, dělníci, rolníci, pracující inteligence, ba i umělci. Činí tak i nevýznamné neosobnosti, které mají přístup k internetu. Mají však tito lidé dostatek informací k tomu, aby se mohli fundovaně rozhodnout?

Ve svém pátrání jsem narazil na velice zásadní informace, které mohou být pro mnoho spoluobčanů šokující. Rád bych pomohl těm nerozhodnutým, aby díky těmto informacím zvolili správně a zodpovědně. Nemohu však vyloučit, že z těch rozhodnutých se naopak stanou nerozhodnutí. Nelze totiž zavírat oči před pravdou.

Především si musíme přiznat, že kandidáti nám zbyli už pouze dva, což je dost málo. Ani jeden z nich není ideální. Většina lidí se zamýšlí nad tím, kdo z nich je menším zlem, kterážto úvaha implikuje informaci, že oba dva jsou pro naší republiku zlem, z čehož lze následně vydedukovat, že každý jejich volič se stává spolupachatelem. Možná však budete překvapení, že je to horší, než jste čekali.

Reklama

Konec konců, co také čekat? Když se spojí Karel se Zemanem, nemůže z toho vzejít nic lepšího, než Cesta do pravěku, Vynález zkázy, Baron Prášil, případně Bláznova kronika,  Čarodějův učeň či Ukradená vzducholoď, nebo dokonce – považte – Pan Prokouk. Ale všechno po pořádku.

Zjistil jsem, kde všude a od koho mají Karel i Miloš podporu, jakou má formu a dojde i na nějaká ta senzační odhalení utajovaných faktů. Podívejme se nejprve na Karla.

 

Karel Schwarzenberg se stal terčem ostré kritiky za poněkud nepřesvědčivý výkon při zpěvu státní hymny. Již však téměř upadla v zapomnění skutečnost, že v mládí býval poměrně zdatným pěvcem a tanečníkem, a také neodolatelným milovníkem:

 Karel zpívá a tančí

Bohužel již tehdy poněkud žbrblal, takže mu není příliš rozumět, je však s podivem, že stejně žbrblá i jeho partnerka. Lze však rozpoznat, že svého milého oslovuje jako každý, kdo jej má rád – „Karle“. Historici se na totožnosti této ženy nedokáží úplně shodnout, někteří tvrdí, že to byla Karlova nevlastní sestra, jiní se přiklání k názoru, že jde o tanečnici Yolanu, se kterou chtěl mladý Karel uprchnout k cirkusu, což mu ovšem jeho zodpovědní příbuzní rozmluvili. Karel byl na své pěvecké i taneční schopnosti poměrně pyšný a pokusil se dokonce získat angažmá ve vídeňském Burgteatru. Zde mu však vyčetli nejen nesrozumitelnou výslovnost, ale i strašlivou afektovanost pohybů. To mladý Karel velice těžce nesl, na čas se stáhl do sebe, dočista přestal zpívat a dnes již z jeho hlasových schopností mnoho nezbylo.

Na hudbu však přesto nezanevřel a stal se velikým fanouškem a mecenášem především exilových a zakázaných autorů. Ujal se například do exilu vypuzeného Karla Kryla. Na objednávku svého staršího a bohatšího vídeňského jmenovce pak mladý muzikant zkomponoval takové skladby, jako Divný kníže, Ukolébavka či Nechej ho spát:

 Nechej ho spát

U této poslední skladby se trochu zastavím, neboť Karel Kryl do ní uložil mnohá poselství, která prý v jedné mnichovské hospodě vymámil od jednoho opilého svobodného zednáře. Právě zveřejnění těchto faktů bylo později důvodem, proč Karel Schwarzenberg spolupráci s Krylem ukončil, kromě toho, že Kryl odmítal složit píseň O Karlovi, i když jinak skládal písně o kdekom.

Co se tedy dozvídáme v inkriminovaném songu?

Usnul tu na zemi
pokryté sazemi
hlavu má opřenu
obočím o stěnu
nechce se mstít
Bezvládnou pravici
složenou v břidlici
Sní že jí přinese
korunu Ramsese
když bude chtít

 

Zde vidíme odkaz na Karlovu zálibu ve spánku v jakékoli pozici a kdekoli, spánek je zde však pouhou metaforou. Kníže se jen zdá být spící, ve skutečnosti sní o královské koruně, rozuměj prezidentském úřadu, který dostane, když bude chtít. Doplňuje však, že Karel není mstivý a jen pasivně čeká na příležitost.

V následující sloce Kryl varuje, abychom knížete raději nechali spát a nebudili ho. To, že byl dlouho v emigraci, jej z boje o královskou korunu nijak nediskvalifikuje.

Nechej ho spát
at‘ neví o ničem
nechej ho spát
na prsou s čedičem
dlouho byl nezvěstný
neznámý pocestný
nechej ho spát

 

K dovršení všeho Kryl, mistr metafory, odhaluje knížete jako uživatele konopí, jeho záliba v dýmce tedy s anglickou konzervativností nemá pranic společného. Naopak to vysvětluje jeho častou dezorientovanost. Dále naznačuje, že až se kníže vrátí do Čech, nenechá své již zestárlé kamarádky chcípnout hlady, na všechny ostatní se ovšem vykašle. V šokujícím odhalení označuje pak knížete za spícího levičáckého agenta, který v obálce najde nějaké špinavé instrukce:

V rozkvetlém konopí
lehce ji uchopí
na počest shledání
stařenám zabrání
držeti půst
V levici pod hlavou
obálku špinavou
na konci dopisu
namísto podpisu
otisky úst

 

Záhadou je poslední sloka, která naznačuje, jak to s Karlem po zvolení za hlavu státu může dopadnout:

Na konci ulice
spálené vesnice
z cihel a ze zdiva
tiše se ozývá
pískot myší
Usnul tu na zemi
pokryté sazemi
S otvorem ve spánku
volání skřivánků
neuslyší.


Karel Schwarzenberg jako levičácký agent s typickou rudou kravatou namísto obvyklého motýlka, u sprosté sklenice piva v diskusi se soudruhy na konspirační schůzce.

 

Po rozchodu s Karlem Krylem si kníže oblíbil mladšího a nadaného Jarka Nohavicu. Jeho  cesty do Vídně, kde se na oko scházel s Karlem Krylem a dalšími písničkáři, byly jen zástěrkou, kterou se nepodařilo odhalit ani STB, Jarek si z nich parádně vystřelil. Ve skutečnosti se scházel tajně s Karlem Schwarzenbergem, pro kterého na objednávku napsal celou řadu songů. Kníže totiž trval na tom, že musí text osobně schválit. Vím, zní to neuvěřitelně, ale svět se již brzy dozví pravdu. V připravované televizní show Oprah Winfrey se ostravský bard přiznal, že velkou část svých písní napsal právě pro knížete Karla. Tak vznikly takové hity, jako Darmoděj, Kdybych byl ředitel, Starý muž, Dokud se zpívá, Kozel a někteří tvrdí, že i Ještě mi scházíš či Až to se mnou sekne.

Karel zatím nestojí před hlavní popravčího kanónu, čelí dosud jen objektivu značky Canon. V pozadí jeho mladé voličky, které však zřejmě ještě volit nesmějí.

 

Jarek trpí vůči svému mecenáši dodnes až přehnanou úctou až ostychem. Než začne hrát a zpívat, neopomene uvést, že by místo něj tam měl sedět Karel:

  J. Nohavica: Měl by tu být Karel…

Láska k hudbě je možná jedním z důvodů, proč má Karel takovou popularitu právě u mladých lidí. Ale nejen u nich, boduje i u příslušníků nejrůznějších menšin. Na následujícím videu se mladý Rom z mosteckého sídliště Chánov v překrásné krajině Krušných hor snaží přesvědčit svou dívku, aby také volila Karla. Hoch má v srdci onu dívku, jeho srdce však zároveň bije i pro Karla, snaží se tedy zjistit, zda i jeho láska má v srdci stejného kandidáta. Nenápadně se tedy vyptává: „Karle, jsi tam?“ Dívka jej však odmítá. Když to nejde po dobrém, horlivý volič Karla dívku sváže a snaží se jí přemlouvat, vypráví o kvalitách knížete, jaký je to skvělý člověk a jak je rozumné jej volit. Zdá se, že dívka patří mezi nerozhodnuté voliče. Teprve když se mladý Rom poníží, dívka souhlasí a odjíždějí spolu do volební místnosti:

  Karle, jsi tam?

Karel však boduje nejen u mladých Romů, své příznivce má také mezi homosexuály a pravicově orientovanými voliči, což se občas nevylučuje:

Pravicoví homosexuálové volí Karla

Mladí zkrátka Karla milují. Je pro ně vzorem a inspirací, neposkvrněnou ikonou a dobrým taťkou. Možná, že díky němu bude obnoven Festival politické písně Sokolov, neboť uznejte, že takové uvědomělé a pokrokové skvosty, jako je následující ukázka, by neměly zapadnout:

Pravdu má kníže – hip hop agitka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mladí mají Karla opravdu rádi. Tenhle však také patrně volit ještě nemůže.

 

Ano, dnes každý ví, že pravdu má kníže… Je však tato pravda autentická? Mediální obraz knížete jako muže nenamočeného do žádných špinavostí, je ve skutečnosti vynucený. Jak naznačují jisté zdroje, Karel má velmi dlouhé prsty, zná se s různými mafiány a politiky, a dokáže ledacos zařídit a leckomu zatopit:

Karle, to bys neudělal…

Jeho megalomanii, kterou už ani nedokáže zastírat, stejně jako neskrývané vyhrožování všem protivníkům, přibližuje třeba následující píseň:

Já jsem kníže, kdo je víc

 

 

 

 

 

 

 

 

Já jsem kníže, kdo je víc!

 

Karel Schwarzenberg rozhodně není tím usměvavým bodrým strejdou, jak jej známe z televize, ve skutečnosti je to povýšený, hrubý a přísný dědek s přezíravým vztahem k Čechům. Čím si však mladé tolik získal? Jak jsem zjistil, mají to v rodině. Už jeho předkové vařili pro mladé volební polívku, Karel si při tom však ještě navíc stačí zdřímnout:

Kníže vaří volební polívku pro mladé

Pěkné pokrytectví, že? Další neznámou tváří Karla Schwarzenberga je jeho úzký vztah k východu, především k oblasti Orientu. I zde je velice populární, má i zde hojné příznivce. Ze solidarity žbrblají stejně, jako on, takže jim je špatně rozumět, ale pravděpodobně jej utěšují, aby si nic nedělal z toho, že jej nepodporuje nějaký Dejdar, když v Indii je pro něj připraveno několik miliónů voličů, kteří mohou hravě zvrátit výsledky voleb v České republice třeba o 100%:

Karlovi voliči v Indii

 

 

 

 

 

 

Karel svou afinitu k Orientu nijak nezastírá.

S jeho úzkou vazbu na Orient souvisí i další Karlova záliba. Pan Kníže je patrně nejznámějším spáčem v České republice. Věděli jste však, že pravým důvodem jeho častého klimbání není stařecká únava, ale naopak rozvážné praktikování rad učeného Zarathustry?

Mudrc káže Zarathustrovi

Ano, kníže Schwarzenberg je Zoroastrián, ačkoli se svou víru po celý život pokoušel maskovat tradičním křesťanstvím. Nevím, zda tato skutečnost ovlivní nerozhodnuté voliče, ovšem je nefér, že to Karel nedokázal přiznat. Nebo se alespoň podělit s mladými o svojí spáčskou moudrost. Vždyť Karel se řídí dobrou zásadou, že mít úctu a stud ke spánku, toť nejprvnější.

 

V soustředěné meditaci, pohroužen hluboko do sebe, snaží se nalézt pravdu, neboť ví, že když to neudělá přes den, jeho duše zůstane lačna a bude pravdu hledat v noci. Úctu a poslušnost vrchnosti, i vrchnosti křivé, tak tomu chce dobrý spánek. A kníže má ke spánku velkou úctu, k tomuto pánu ctností. Nevynechá příležitost, aby se mu nekořil. Nebrání se, když zaklepe na jeho oko. Když pochopíte, co říká mudřec, kterému i Zarathustra naslouchal, pochopíte mnohé ze složité povahy knížete i mnoho jeho sporných skutků.

Karel je opravdu velkým odborníkem na spánek a ví moc dobře, k čemu je užitečný:

 →  Co nevíte o spánku

 

A pro voliče, kteří snad mají opačný problém než Karel, zde mám jiné poučné video:

Rady pro dobrý spánek

Ještě bychom však měli připomenout, co radí knížeti Kárl a Egon?

Alles Gute – Strýc Karel nemůže usnout

Co ještě k osobě Karla dodat? Kromě všeobecně známých faktů o jeho restituční hamižnosti, kdy se přihlásil jak k majetku své rodné větve, tak k majetku své rodiny adoptované, málokdo tuší, že se chystá uplatnit restituce ještě ke své pra-původní rodové linii Černohorců. Je málo známo, že nejenže tiše souhlasil se samostatností Kosova, jakmile si o to západní mocnosti pískly, ale sám tajně inicioval a podporoval nezávislost Černé Hory, neboť má v plánu i zde se stát králem. Jeho velkoryse rozkročený kosmopolitismus mu však přináší nejedno dilema, například komu kníže fandil při zápase Česko – Černá hora?

ČR-Černá hora

Já myslím, že jej prospal, ale i tak ho čeká ještě mnoho práce. Již se pracuje na privatizaci pivovaru Černá hora do knížecích rukou:

Pivovar Černá hora

V klipu se již na tento krok připravuje půda, slyšíte to rakušácké jódlování?

Karel z Pod černého vrchu sice vždy zdůrazňoval, jaký je český vlastenec, avšak v podstatě je přesvědčen, že nejlepší cesta k úspěchu vede přes Vídeň:

Pod Černý vrch – Vídeň

A na závěr opravdovou lahůdku. Mnoho politiků i politických stran čelí takovému nešvaru  – jejich financování je značně neprůhledné. Následující video dokazuje, že financování Karla Schwarzenberga i jeho domovské TOP 09 je naprosto transparentní. Volič obdrží předtištěnou složenku, připraví balíček s příslušným obsahem a naprosto transparentně jej odešle na příslušnou adresu, včetně udání odesílatele. Nemohou vzniknout žádné pochybnosti!

Hovno pro knížete 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Máte najednou pocit, že Karel je zcela nedůvěryhodná a pochybná osoba, kterou nemůžete volit? Nezoufejte, již zítra vám předložím neméně skandální a překvapivé informace také o Milošovi!

Poznámka: podtržené nápisy lze kliknutím otevřít na příslušné video, ale to, předpokládám, všichni víte.